duminică, 12 august 2012

Melba cu piersici



Prajiturile fara coacere de la Dr. Oetker le-ati incercat? Sunt 3 si sunt chiar interesante... Nu le-am incercat pe toate, am facut doar Melba cu piersici. Mai sunt Rapsodie cu visine si Paradis tropical cu ananas. Le voi incerca in curand si pe acestea. 

Este si un concurs pe www.cofetariadeacasa.ro . Prepari o prajitura fara coacere de la Dr. Oetker, faci o poza cu preparatul final si musai cu ambalajul, incarci poza pe site si poti castiga unul din cele 30 de Kit-uri pentru desert in familie. Intra in Comunitatea Cofetareselor si afla mai multe.

Concursul l-am descoperit cam  tarziu... se incheie azi. Dar de maine incepe o noua promotie Dr. Oetker cu premii super. Cumperi mixuri pentru prajituri Dr. Oetker cu eticheta verde promotionala (in promotie sunt si aceste prajituri fara coacere), intri in Comunitatea Cofetareselor, introduci codul promotional si poti castiga o multime de premii: 
- zilnic: 5 X tava de copt cu inel detasabil;
- saptamanal: 1 X expressor;

- MARELE PREMIU: 10.000 de lei pentru propria ta cofetarie de acasa (voucher de cumparaturi).



Va povesteam mai sus c-am facut o Melba cu piersici... Inafara de faptul ca e foarte simplu de preparat, e si foarte gustoasa si racoritoara!
Pe langa pachetul de la Dr. Oetker, mai aveti nevoie si de: 50 gr de unt, un borcan de 800 gr de compot de piersici, 200 ml smantana dulce UHT, 200-300 ml apa rece si 150 gr de iaurt.



Ce contine pachetul Dr. Oetker: o forma rotunda speciala, 130 gr praf pentru crema, 15 gr praf pentru sos de zmeura, 100 gr biscuiti.


Toate instructiunile de preparare se gasesc pe ambalaj.
Pentru inceput se piseaza biscuitii (eu i-am pus in blender si i-a maruntit rapid). 





Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga 7 linguri de zeama din compotul de piersici si se fierbe. Lichidul fierbinte se adauga la biscuitii pisati si se omogenizeaza.



Pregatim forma rotunda pentru prajitura, coform instructiunilor de pe ambalaj. Inelul are niste zimti care se indoaie, se aseaza pe un platou sau pe o farfurie, apoi se pune fundul formei. Se aseaza compozitia de biscuiti in forma si se niveleaza cu o lingura. Se da forma la frigider pana se prepara crema.



Intre timp se taie cubulete 100 gr de fructe din compot, adica 2 piersicute si se lasa la scurs.

In continuare, se prepara crema. Se pune praful pentru crema intr-un vas de mixer, se adauga smantana si 200 sau 300 ml de apa rece (daca smantana are 15% grasime, se pun 200 ml, daca are 32% grasime, se pun 300 ml de apa). Se mixeaza incet cateva secunde, apoi la viteza mare pentru 3 minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se mai mixeaza cateva secunde. La final se adauga piersicile taiate cubulete.






Crema se aseaza peste biscuiti si se niveleaza bine cu o lingura.



Pregatim acum decorul si sosul de zmeura.

Restul piersicilor din compot se taie felii si se decoreaza cu ele prajitura.






Sosul de zmeura se face asa: se pune intr-un pahar praful pentru sos si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare.


Cu sosul de zmeura decoram prajitura, acesta se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici.




Prajitura se lasa la rece minim 3 ore inainte de servire!
Inainte de servire, se indeparteaza usor inelul si se taie.






Este foarte buna si racoritoare! Am halit rapid doua portii una dupa alta! :D








De abia astept sa incerc rapsodia si paradisul! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu